Anime recenze

Toradora

24. července 2014 v 18:28 | Slovča
Připravte se na další dávku seriálových recenzí a to nejen anime! :) A protože jich můžete na mém blogu najít víc, neváhejte a vydejte se do rubriky recenzí anime.
Vaše Slovča :)

Takasu Ryuuji je netypickým studentem střední školy. Na první pohled vypadá nebezpečně, na své okolí hází podivně temné pohledy a dělá mu problém zapojit se do kolektivu. Ve skutečnosti jde ale o starostlivého klučinu, který si poradí nejen s vařením, ale i uklízením, praním a šitím daleko lépe než mnohé z děvčat. Právě jeho světlá stránka mu jinak nedovolí, než se smilovat nad trošku mrzutou, ale hlavně agresivní Aiasaku Taigou, která žije sama bez rodičů. Ta mu totiž nešťastnou náhodou prozradí, že je zamilovaná do jeho nejlepšího kamaráda. A on jí naoplátku poví, že se mu líbí její nejlepší kamarádka. Slovo dá slovo a oba dva se shodnou, že si ke svým vysněným partnerům vzájemně dopomůžou.


Můj verdikt: Po dlouhé době anime, které se mi opravdu líbilo. A to opravdu, užívala jsem si ho až do konce. Nejspíš to bylo tím posledním animkem, které opravdu dějově stálo za nic. Nechyběla tam akce, pár milých rozkošností, ale zároveň to nepůsobilo přihlouple a nerealisticky. A konec, konec musím hodnotit 10/10, tedy až na závěr typu: Na rok musím odjet a nechat tě tu samotného/samotnou, aby se prokázalo jak vyspělá/ý jsem a jak je náš vztah nezničitelný, ale pak se za tebou v posledních třiceti sekundách dílu vrátítím, aby jsme mohli sérii zakončit.

Kaichou wa Maid-sama!

3. července 2014 v 14:26 | Slovča
Recenzí na anime očividně nikdy není dost. Proto se určitě podívejte i tady, protože jich je na mém blogu spousta ;)
Vaše Slovča :)

Misaki Ayuzawa je studentka vyšší střední školy Seika. Má šestnáct let, je talentová na spoustu věcí, ale především zastavává funkci předsedkyně školní rady. A jako první předseda ženského pohlaví - na kdysi chlapecké škole - to nemá ani trochu lehké, zvláště pak protože nesnáší kluky. Misaki si však svou pílí a sílou vůle ( zvláště pak sílou pěstí ) vybojuje mezi chlapci jejich autoritu.
Problém nastává ve chvíli, kdy na škole velmi oblíbený Usui Takumi zjistí její tajemství: Misaki pracuje jako maidka v kavárně Maid Latté, což k její roli agresivní předsedkyně tak docela nesedí.

Sword Art Online

1. července 2014 v 16:00 | Slovča
Recenze se anime se zde dlouho neobjevila, protože jsem taky dlouho na anime neměla čas. Se začátkem prázdnin jsem se ale celkem rozkoukala, a tak vám konečně můžu doporučit nějaké to anime ;)
Doufám, že vás moje anime recenze inspirují :)
Vaše Slovča :)

Vítejte v roce 2022, konkrétně v Japonsku. Technika během let o mnoho postoupila a dovolila tak vzniknout herní konzoli NerveGear, díky níž se můžete celým vědomím přemístit do hry. Prostřednictvím NerveGear se tak dostanete do virtuální MMORPG hry Sword Art Online. O hru je samozřejmě obrovský zájem. Ve chvíli, kdy se připojí obrovská vlna prvních hráčů, dojde k zablokování hry jejím tvůrcem. Nikdo nesmí hru opustit, dokud neprojde všech sto pater obrovského fantasy světa. V případě, že se někdo z reálného světa pokusí sundat jim helmu, zemřou. Pokud jejich životy klesnou ve hře pod nulu, zemřou.

Kirigaja Kazuto, který se přihlásil do SAO pod přezdívkou Kirito, byl betatester. Se znalostmi o hře se dokázal vypracovat na opravdu silného hráče. Jeho jediným cílem je ukončit hru co nejdřív, pro dobro všech, kteří ještě přežívají. A především pro ty, které miluje.


Tonari no Kaibutsu-kun

28. srpna 2013 v 18:12 | Slovča
Ahoj všem! Nebýt toho, že sem obvykle dávám všechno, na co právě dokoukám, recenzi tohole anime bych se nejspíš vyhla. Asi začínám být příliš lenivá. :D

Shizuku Mizutani zrovna nastoupila na střední školu. Jejím jediným cílem je mít ze všech nejlepší známky. A tak na místo hledání přátel a snahy zapadnout do třídního kolektivu pouze studuje. Její každodenní studijní rutinu však naruší Haru Yoshidou, kterého všichni znají jako rváče a záškoláka. Ve skutečnosti je ale Haru citlivý a trochu naivní klučina, a tak se oba dva brzy spřátelí, a jak už to bývá, láska na sebe nedá dlouho čekat.

Sukitte Ii na yo

28. srpna 2013 v 13:53 | Slovča
Zdravím! Jak jsem slíbila, jsem tady s recenzí :)

Šestnáctiletá Tachibana Mei vždycky byla uzavřená do sebe. S nikým ve třídě nikdy nepromluvila ani se jinak neprojevovala. To se však jednoho dne změní. Zvláštní shodou událostí se seznámí s Kurosawou Yamatem, nekrásnějším klukem na škole, a oba dva se do sebe zakoukají. Ale bez problémů se neobejdou, zvláště díky Yamatovým ctitelkám, které nemůžou přenést přes srdce novou, nepříliš oblíbenou a hezkou Yamatovu přítelkyni.

Kamisama Hajimemashita

20. srpna 2013 v 20:38 | Slovča
Zdravím všechny! Ráda bych ještě za čerstva uvedla Kamisama Hajimemashita, protože jsem ho dokoukala dneska dopoledne a připadá mi, že čím dřív se s vámi o něj podělím, tím líp.

Nanami je obyčejná studentka střední školy. Její trable začnou ve chvíli, kdy jí opustí otec a zanechá jí jenom dluhy. Nanami vezmou i dům, a tak nemá kam ani složit hlavu, dokud se jí nenabídne neznámý muž. Na oplátku, že ho Nanami zachránila před psem, jí daruje svůj dům. Když ho ale Nanami podle instrukcí najde, zjistí že jde o svatyni. Už se chystá odejít v dojmu, že jde o hloupý žert, ale nakonec přeci jen vejde dovnitř. Kupodivu ji tam čekají hned tři kouzelné bytosti: Onikiri, Kotetsu a vlčí démon Komoe, od kterých se dozví, že se stala novou bohyní země. No, a jak to u démonů bývá, Komoe si Nanami moc nerozumí, i když jenom ze začátku... :)

K (K-Project)

19. srpna 2013 v 20:48 | Slovča
Po dlouhé době jsem zpět, pro tentokrát s dávkou nových či starších seriálů, které mi během konce školního roku a prázdnin padly do oka. Jedno z posledníkch je právě K. Určitě si nenechte ujít video! :)

Project K je zasazen do světa velice podobnému tomu našemu. Technika je však modernější a společnost ovládá sedm králů s nadpřirozenými schopnostmi, kteří se obklopují vlastními gangy a organizacemi a vedou mezi sebou války.
Hlavním hrdinou je naprosto obyčejný chlapec Yashiro Isana. Studuje na vysoké škole Ashinaka, která leží na odlehlém ostrově. Jednou při pochůzce po městě se mu ale v patách objeví gang červeného krále, který se ho chystá bez vysvětlení zabít. Na poslední chvíli ho zachrání vazal bývalého bezbarvého krále. Situace se vysvětluje. Shiro byl zachycen na videu, jak vraždí jednoho z gangu červeného krále. On si nic takového nepamatuje a trvá na tom, že to není on.
Ale jediný způsob, jak si zachránit krk, je prokázat svou nevinu.


Můj verdikt: Anime má snad jenom dvanáct dílů, takže není příliš dlouhé. Mě se zdá, že nebylo příliš promakané, na to jak dobrou myšlenku mělo - ze sedmi králů se tam o některých anich nezmínili. Rozuzlení ale bylo pěkné a anime jako celek mi ničím nelezlo na nervy, i když naopak, pro změnu mě nadchlo jen párkrát. Bojové scény byly moc pěkné, vztahově postavy často nedotažené (zkrátka se pro ně nenašlo dost prostoru - nic jsme se o některých nedozvěděli) a hudebně obyčejné. Tohle anime bych nabídla jako oddychovku; spíše ale pro děvčata.

NO. 6

10. května 2012 v 18:18 | Slovanka

Postapokaliptický příběh blízké budoucnosti se odehrává ve městě zvaném NO. 6, které se zdá být dokonalou utopií. Jak se ale brzo Sion přesvědčí, kouzlo a krása se zde vyplácí krutou a krvavou cenou. Všichni, kdo odporují vládě NO. 6 jsou tajně ničeni.
Když bylo Sionovi dvanáct let, navštívil ho podivný vetřelec. Neznámý, asi zhruba stejně starý kluk postřelený jednotkami NO. 6, se představí jako Nezumi. Jak nečekaně se ale Nezumi objevil, tak rychle i zmizel. Zanechal v Sionovi jen zmatek nad právě objevenou stinnou stránkou jeho utopického města. Netrvá to dlouho a Shion je zavlečen do podivných intrik města, zatčen policisty už čeká jen na nejhorší. Naštěstí mu na poslední chvíli příjde na pomoc Nezumi, starý přítel z dětství.


Můj verdikt: Krátké jedenáctidílové animko bych zařadila do shounen-ai. I přestože se v něm toho moc neděje, díly jsou po většinou prázdné a bez akce, není tohle animko k zahození. Až na dramatický konec bych ho prostě zařadila mezi "odpolední oddechovky".


Fruits basket

8. května 2012 v 10:10 | Slovanka

Tohru, usměvavá japonská středoškolačka, se dostala do více než prekerné situace. Před nějakou dobou jí umřela maminka při autonehodě a její dědeček opravuje dům, a tak nemůže jinak, než potajnu přespávat v lese. Aby toho osud nenachystal málo, Tohru se nedopatřením dostane do domu svého spolužáka Yukiho. Již brzy zjistí podivné tajemství rodiny Somna: Mění se do podob čínského zvířetníku, jen co je obejme osoba opačného pohlaví.

Anime je ukočené, i přestože se v něm neobjevila všechna zvířata zvířetníku. Anime má pěkných 24 dílů.



Durarara!!

12. dubna 2012 v 19:56 | Slovanka
Čtvrť Ikebukuro v Tokyu není zrovna nejklidnější.Vlastně tam žije mnoho podivných lidí, které deprimuje jejich více než podivná minulost a její následky. Ať už jde o obrovskou sílu, staré nevyřízené účty a traumata z dětství: Nikdo v Ikebukuro není docela normální.
Mikado právě na toto životu nebezpečné místo přijíždí studovat. Nemusí se bát, že by se zde ztratil, protože ve městě bydlí jeho dobrý kamarád Kida. Ten mu prozradí všechny tajemství a nebezpečí, kterým by se měl neznalý Mikado vyhýbat. Třeba barman s ohromnou silou, motorkářka bez hlavy nebo gang Dollars. Mikado se ale i přes Kidovi upozornění zaplete do klubka podivných záležitostí, které na první pohled nestojí za řeč, ale v hloubce jsou pekelně černé.



 
 

Reklama